| Universiti Putra Malaysia
senarai pengumuman terkini

SPEL: http://spel2.upm.edu.my

We are pleased to announce that Professor Stephen A. Woods (https://www.surrey.ac.uk/sbs/people/stephen_woods/) from Surrey University will be in UPM to deliver a Public Lecture entitled “Developing The Leaders of Tomorrow: The Central Role of Personality In Career Attainment and Success”.

Dimaklumkan bahawa Kajian Kepuasan Pelanggan UPM secara dalam talian telah boleh digunakan bermula 26 Mac 2018. Sistem ini boleh diakses terus melalui pautan di sini menggunakan pelayar di komputer dan telefon pintar.

1.    Prasiswazah

2.    Siswazah 

3.    Penyelidikan dan Inovasi

4.    Perkhidmatan Sokongan

Sila rujuk Panduan Kajian Kepuasan Pelanggan UPM.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Dengan segala hormatnya saya merujuk kepada situasi semasa penularan NOVEL CORONAVIRUS (nCoV).

Dimaklumkan bahawa makluman ini adalah sebagai langkah untuk mengurangkan risiko penyebaran wabak ini dan mengurangkan kebimbangan dalam kalangan warga UPM.

Pihak Jawatankuasa Pengurusan Universiti (JPU) telah bersetuju dengan Garis Panduan sebagaimana di lampiran 1. Semua entiti yang terlibat perlu melaksanakan tindakan sebagaimana yang telah dinyatakan dalam Garis Panduan.

Garis Panduan yang dikeluarkan oleh UPM adalah selari dengan Interim Guideline Novel Coronavirus (nCoV) Management In Malaysia yang dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dikemaskini pada Januari 2020.

*Garis panduan ini akan dikemaskini dari semasa ke semasa oleh KKM berdasarkan situasi jangkitan yang berlaku di seluruh dunia.

Semoga makluman ini mendapat perhatian seluruh warga kampus.

Sekian, terima kasih.

Pengarah
Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi
UPM

Muat Turun

Sukacita dimaklumkan buku kumpulan puisi Terima Kasih Srikandi kini telah berada di pasaran. Dapatkan segera naskhah tersebut pada harga istimewa RM30.00 (harga asal RM36.00) di Kedai Buku Penerbit UPM, laman e-dagang https://www.upmpress.com.my/product/terima-kasih-srikandi-kulit-lembut/ dan shopee https://www.shoppe.com.my/Terima-Kasih-Srikandi-i.126660510.4042935029.

30% daripada hasil jualan buku tersebut akan disumbangkan kepada Dana Wakaf Ilmu UPM yang diuruskan oleh Pusat Pengurusan Wakaf, Zakat dan Endowmen (WAZAN) UPM.

Penerbit UPM juga menawarkan pembelian melalui pakej seperti berikut:
Pakej Emas 100 naskhah (RM3000.00), Pakej Perak 50 naskhah (RM1500.00) dan Pakej Gangsa 10 naskhah (RM300.00). Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut boleh dihantar melalui WhatsApp 011-20514578.

Dear students,

The Organization for Women in Science for the Developing World (OWSD) provides fellowships for women scientists from the Least Developed Countries (LDCs) to study for Postgraduate (PhD) degrees in 9 universities including, Universiti Putra Malaysia (UPM).

For more information on the fellowships, please click here 

Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang
Selangor Darul Ehsan
+603-9769 1000
---
SWMJRAT:17:24