Sambung Master Sambil Latihan Sepenuh Masa Untuk Keseimbangan Hidup Kata Dua Atlet Negara | Universiti Putra Malaysia
» BERITA » Sambung Master sambil latihan sepenuh masa untuk keseimbangan hidup kata dua atlet negara

Sambung Master sambil latihan sepenuh masa untuk keseimbangan hidup kata dua atlet negara

Oleh: Nur Syamila Kamarul Arefin
 
SERDANG, 14 Mac – Atlet wushu negara, Tan Cheong Min antara pelajar yang mendaftar untuk menyambung pengajian dalam bidang Master Pentadbiran Perniagaan (MBA), Universiti Putra Malaysia (UPM) pada Majlis Ikrar dan Taklimat Pelajar Pascasiswazah Baharu Semester Kedua, Sesi 2022/2023 di sini.
 
Beliau berkata sebagai atlet negara kemajuan dalam ilmu pembelajaran perlu seimbang dan ianya penting untuk diaplikasikan pada masa depan serta membentuk motivasi kepada atlet lain untuk menyambung pengajian ke peringkat sarjana.
 
“Sebagai atlet negara saya perlu menjalankan latihan sepenuh masa dan tanpa membazirkan masa saya membuat keputusan untuk menyambung pengajian MBA di UPM dan selepas bergraduasi saya bercadang untuk meneroka dalam bidang tersebut,” katanya.
 
Atlet Lompat Tinggi Kebangsaan, Yap Sean Yee yang mendaftar pengajian Master Keusahawanan berkata beliau meminati bidang ini dan menyambung pengajian untuk mempertingkatkan pengetahuan dalam bidang tersebut.
 
“Saya juga mahu meningkatkan kemahiran dalam bidang keusahawanan dan apabila bersara dalam bidang sukan saya akan beralih serta memilih kecenderungan untuk fokus bagi memulakan perniagaan saya sendiri,” katanya.
 

Tarikh Input: 21/06/2023 | Kemaskini: 21/06/2023 | syamilakamarul

PERKONGSIAN MEDIA

Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang
Selangor Darul Ehsan
+603-9769 1000
---
SWMDAAi:00:31